Пилешка енчилада с томатило
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 ч едро накъсано пилешко месо
3 ч настърган кашкавал, разделени
1 - 2 (115 г) консерви зелено чили, нарязано
1 1/2 ч.л. сушен риган
Сол и черен пипер на вкус
Растително масло
12 - 18 царевични тортили
1 1/2 ч заквасена сметана
За соса с томатило:
1/3 ч зехтин
2 средно големи глави лук, нарязан
1 - 2 (115 г) консерви зелено чили, нарязано
1 ч пилешки бульон
1 консерва томатило (800 г)
3 с.л. сок от лайм
1/2 ч.л. сушени листа риган
2 ч.л. захар
1 ч.л. кимион
Сол на вкус
За украса:
Нарязан кориандър
Филийки томатило
Тънки филийки лайм
В голяма купа, смесете пилешкото, 2 чаши сирене, лютите чушки и ригана. Добавете сол и черен пипер на вкус и заделете. Сгорещете 1 см олио в тенджера на умерено-силен огън. Запържете тортилите за по около 10 сек. от двете страни. Отцедете върху хартиени кърпи. Докато са топли, изсипете около 1/4 до 1/2 чаша от пилешката смес по средата на всяка от тях и навийте на руло. Сложете ги в правоъгълна тавичка за печене със затворения край надолу. Покрийте енчиладата с фолио и се пече във фурната на 180С за 15 минути, докато се сгорещи в центъра. Поръсете отгоре с останалото сирене. Пече се докато сиренето се разтопи, около 10 минути. Поднесете с топъл сос с томатило. Покрийте със сметана и гарнирайте.
За соса с томатило: Сгорещете зехтина в тиган на средно висока температура. Добавете лука и задушете, като разбърквате често, докато омекне - около 10 минути. Добавете зелените люти чушки, пилешкия бульон, томатилото, лимоновия сок, ригана, кимиона и захарта. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 25 минути, като разбърквате от време на време. Пасирайте в блендера до гладкост. Овкусете със сол.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ