Регистрация

Пилешка енчилада с томатило

Автор:
marto
|
Дата:
22 May
|
Видяна:
1112
Оцени рецептата

4 ч едро накъсано пилешко месо

3 ч настърган кашкавал, разделени

1 - 2 (115 г) консерви зелено чили, нарязано

1 1/2 ч.л. сушен риган

Сол и черен пипер на вкус

Растително масло

12 - 18 царевични тортили

1 1/2 ч заквасена сметана

За соса с томатило:

1/3 ч зехтин

2 средно големи глави лук, нарязан

1 - 2 (115 г) консерви зелено чили, нарязано

1 ч пилешки бульон

1 консерва томатило (800 г)

3 с.л. сок от лайм

1/2 ч.л. сушени листа риган

2 ч.л. захар

1 ч.л. кимион

Сол на вкус

За украса:

Нарязан кориандър

Филийки томатило

Тънки филийки лайм

 

В голяма купа, смесете пилешкото, 2 чаши сирене, лютите чушки и ригана. Добавете сол и черен пипер на вкус и заделете. Сгорещете 1 см олио в тенджера на умерено-силен огън. Запържете тортилите за по около 10 сек. от двете страни. Отцедете върху хартиени кърпи. Докато са топли, изсипете около 1/4 до 1/2 чаша от пилешката смес по средата на всяка от тях и навийте на руло. Сложете ги в правоъгълна тавичка за печене със затворения край надолу. Покрийте енчиладата с фолио и се пече във фурната на 180С за 15 минути, докато се сгорещи в центъра. Поръсете отгоре с останалото сирене. Пече се докато сиренето се разтопи, около 10 минути. Поднесете с топъл сос с томатило. Покрийте със сметана и гарнирайте.

За соса с томатило: Сгорещете зехтина в тиган на средно висока температура. Добавете лука и задушете, като разбърквате често, докато омекне - около 10 минути. Добавете зелените люти чушки, пилешкия бульон, томатилото, лимоновия сок, ригана, кимиона и захарта. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 25 минути, като разбърквате от време на време. Пасирайте в блендера до гладкост. Овкусете със сол.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта