Регистрация

Печени бургери от булгур

Автор:
ivanka
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
922
Оцени рецептата

4 ч вода

2 ч булгур

2 с.л. олио

1 глава лук - нарязан на кубчета

2 глави цвекло - настъргани

2 моркова - нарязани на кубчета

1/2 зелка – нарязана фино

3 с.л. соев сос

1 ч.л. чесън на прах

 

В голям съд, кипнете водата. Добавете булгура, намалете котлона и варете в продължение на 20 минути, докато омекне и водата се абсорбира. Заделете. Загрейте фурната до 180С. Загрейте олиото в голям тиган на средно-висока температура, прибавете лука и задушете за 3 минути. Добавете цвеклото, морковите и зелето и запържете леко в продължение на 7 минути. Добавете подправките. Сваля се от огъня и се смесва с булгура. Оформете тестото на бургери, така че да се поберат в питките, в които ще поднесете. Сложете в намазана с масло тавичка и се пече в продължение на 20 минути; обърнете и печете в продължение на още 29 минути.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта