Регистрация

Пастет от боб с лук и варени яйца

Автор:
петя добрева
|
Дата:
22 Apr
|
Видяна:
2632
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 консерва боб (около 400 г отцедено количество; можете да използвате домашно сварен боб - даже е по-добре)

4 твърдо сварени яйца

150 г ядки от вид по избор (лешници, орехи, кашу, фъстъци, бадеми)

3 глави червен лук (по-вкусно, но и по-скъпо е да използвате шалот; в този случай главите нека са поне 4)

сол на вкус

кимион или джоджен, или пушен пипер, или чубрица, или мащерка (изберете една подправка, която искате да акцентира ястието ви)

Начин на приготвяне:

Сварения боб с част от водата вкарайте в чопър и смелете на нееднородна кайма. Можете и да намачкате с вилица. Пресипете в купа. После в чопъра вкарайте ядките и смелете, но не на фин прах - по-вкусно е да има парченца. Можете да ги наситните и с нож. Добавете при боба.

Следва да наситните яйцата и лука и да ги изсипете в ястието. Овкусете със сол и избраната от вас подправка и разбъркайте. Дръжте в хладилник.

 





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта