Пастет от боб с лук и варени яйца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1 консерва боб (около 400 г отцедено количество; можете да използвате домашно сварен боб - даже е по-добре)
4 твърдо сварени яйца
150 г ядки от вид по избор (лешници, орехи, кашу, фъстъци, бадеми)
3 глави червен лук (по-вкусно, но и по-скъпо е да използвате шалот; в този случай главите нека са поне 4)
сол на вкус
кимион или джоджен, или пушен пипер, или чубрица, или мащерка (изберете една подправка, която искате да акцентира ястието ви)
Начин на приготвяне:
Сварения боб с част от водата вкарайте в чопър и смелете на нееднородна кайма. Можете и да намачкате с вилица. Пресипете в купа. После в чопъра вкарайте ядките и смелете, но не на фин прах - по-вкусно е да има парченца. Можете да ги наситните и с нож. Добавете при боба.
Следва да наситните яйцата и лука и да ги изсипете в ястието. Овкусете със сол и избраната от вас подправка и разбъркайте. Дръжте в хладилник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ