Многозърнест пилаф
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч кафяв ориз
1/2 ч булгур
1/2 ч просо
1 ч сушени водорасли Араме
1 с.л. люспи сушен лук
1 ч.л. люспи сушен чесън
3 1/2 ч зеленчуков бульон или вода; кипящ
2 моркова, нарязани на тънки колелца
1 ч градински грах
1 ч дайкон; кубчета
Сол и черен пипер на вкус
1 с.л. олио
Загрейте фурната до 180 градуса. Изплакнете и разпределете ориза, булгура и просото в тавичка. Изпечете за 5 до 7 минути, докато зърната са сухи. Накиснете водораслите за около 15 минути в достатъчно вода, колкото да ги покрие. Отцедете и добавете при оризовата смес. Смесете лука, чесъна и бульона. Прибавете при оризовата смес. Покрийте и печете 25 минути или докато течността е почти абсорбирана. Докато се готви оризовата смес, задушете морковите, като добавите граха, когато морковите са почти готови. Задушете зеленчуците само до омекване, не бива да стават на каша. Когато оризът е почти сух, добавете морковите, граха, дайкона и подправките. Пече се за още 4 - 5 минути. Извадете от фурната, добавете олиото и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ