Мексиканско чили със свинско
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг свинска плешка, нарязана на малки кубчета
1/2 ч.л. сушен риган
1 ч.л. сол
3 ч пилешки бульон
2 скилидки чесън, счукан
4 ч шарен боб, сварен, отцеден
8 с.л. червено чили, леко люто, смляно
Разтопете мазнината от месото в тенджера на умерен огън. Сложете кубчетата месо и запържете равномерно от всички страни. Добавете солта и чесъна и се разбърква, докато се смесят. Махнете от огъня и прибавете чилито и ригана, така че месото да се покрие равномерно с подправките. Добавете малко количество от бульона и разбъркайте добре. Върнете на огъня, добавете още малко бульон и се разбърква. Продължете да добавяте бульон, малко по малко, като се разбърква, докато чилито е гладко, а след това намалете огъня и оставете да къкри, непокрито, за около 1 час. Опитайте на вкус и коригирайте подправките, като добавите смляно люто чили. Сервирайте чилито с купа прясно сварен шарен боб отстрани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ