Мексикански фахитас
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Тортили, колкото е необходимо
1 с.л. сол
1/4 с.л. бял пипер
За заливка:
Сокът на 1/4 лайм
1 ч заквасена сметана
3 скилидки пресен чесън, нарязан
1 ч гуакамоле
2 с.л. растително масло
1 ч салца
6 резена лайм
450 г пилешки гърди, нарязани на дълги ивици
Гарнитури:
1/2 ч зехтин (или чили масло, за пикантен вкус)
парчета авокадо
1 консерва цели зелени люти чушки, нарязани
домати, нарязани на ивици
накъсана маруля
1 голяма глава лук, разполовен и нарязан
люти чушки
прясно нарязан кориандър
За маринатата, в голяма купа, разбийте заедно солта, черния пипер, сока от лайм, чесъна и олиото. Поставете месото в маринатата и се оставя в продължение на най-малко един час. Загрейте фурната до 100 градуса, поставете няколко тортили за 1 до 3 минути, за да се затоплят. През това време, загрейте голям тиган и се добавя зехтин. Добавете маринованото месо и запържете леко, докато лукът стане прозрачен. Поставете по малко от месото във всяка тортия, навийте на руло и сервирайте със заливката и гарнитурите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ