Регистрация

Кюфтета от зелена леща с вегетариански сос от кисело мляко

Автор:
irina
|
Дата:
29 Apr
|
Видяна:
1152
Оцени рецептата

За кюфтетата:

225 г зелена леща

1 л гореща вода

2 ч.л. маргарин

1 глава лук, ситно нарязан

1 морков, ситно нарязан

1 зелена чушка, нарязана на кубчета

2 скилидки чесън, счукан

1/4 ч.л. лют пипер

1/2 ч.л. кориандър

1/2 ч.л. кимион

1/2 ч.л. къри на прах

2 ч.л. доматено пюре

Сол и пипер (на вкус)

1 с.л. магданоз, нарязан фино

За овалване:

Растително масло

60 г пълнозърнесто брашно

60 г галета

60 г овесени ядки

За соса с кисело мляко:

230 мл соево кисело мляко

2 с.л. магданоз, нарязан фино

1 с.л. нарязан див лук

1 скилидка чесън, счукан

1/4 ч.л. кимион

Пресен лимонов сок (на вкус)

Сол и пипер

 

За кюфтетата: Смесете лещата и водата, оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри за 30 минути или докато лещата омекне. Добавете още вода, ако е необходимо. Загрейте маргарина, добавете лука и задушете в продължение на няколко минути. Добавете морковите и чушката и задушете, като разбърквате често, докато омекне - около 10 минути. Добавете зелените подправки, доматеното пюре, сол и черен пипер. Смесете добре и прибавете лещата. Добавете магданоза. Оставя се да се охлади. Разделете сместа на 12 части и оформете кюфтенца. Оваляйте ги в брашно, потопете в малко олио и покрийте със смес от галетата и овесените ядки. Запържват се в загрятото олио, докато са златисто кафяви от двете страни. Отцедете добре и поднесете със соса. За соса: Смесете всички съставки и оставете в хладилника.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта