Коледно мариновано свинско
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
свински вартни пържоли с кост - по 300-350 г за порция (Сами преценете количеството порции спрямо гостите, които очаквате за празника. Останалите продукти ще дам съобразявайки се с 4 порции или 1,2-1,4 кг месо)
1 голяма глава лук
4-5 скилидки чесън
1 с.л. смлян кимион
150 мл соев сос
8 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Окрехкотете пържолите, ако имате чук или инструмент, който е със зъбци, които пробождат месото. Ако не - набучкайте с нож и след това начукайте с обикновения чук за месо. Не трябва да ги изтънявате особено, а просто да образувате микроцепнатини между мускулните влакна, за да може да попие по-добре маринатата. В купа смесете соевия сос с намачканите лук и чесън (може и да ги минете през чопър) и кимиона. Всяка от пържолите обтрийте добре с тази смес и когато попият всичко, ги оставете в купата да се мариноват. Покрийте я със стреч, за да не омирише хладилника и приберете за поне 4 часа.
Сипете 2 с.л. олио в тиган и сгорещете на силен огън. Запържете всяка от пържолите за по 4 минути от страна на силната температура, като преди всяка следваща добавяте олио и изчаквате силно да се сгрее. Запечатаните пържоли редете в тава. Пъхнете в сгорещена на 200 градуса фурна за още 20-25 минути - времето за готвене зависи от дебелината им и степента на препеченост, която харесвате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ