Регистрация

Кокосово зеленчуково къри

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
11 May
|
Видяна:
1434
Оцени рецептата

15 г масло

1/2 голяма глава лук

1 зелено чили

1 скилидка чесън

1 ч.л. настърган джинджифил

1/2 ч.л. куркума

1/2 ч.л. млян кардамон

1/2 ч.л. канела

1 ч кокосово мляко

1 лента от лимонова кора

62 1/2 г зелен фасул

1/2 зелена чушка

1/2 червена чушка

1/4 карфиол

1 1/2 тиквички

62 1/2 г жълта тиква

2 големи картофа

1/4 ч кокосова сметана

1/4 ч листа от кориандър

 

Нарежете ситно зеленото чили. Счукайте чесъна и подрежете краищата на зеления фасул. Нарежете чушките на ивици. Нарежете карфиола на цветчета. Нарежете тиквичките на кръгчета. Нарежете жълтата тиква на две половини. Нарежете картофите на кубчета. Накълцайте листата кориандър.

1. В голям тиган, разтопете маслото на слаб огън. Добавете лука, лютия червен пипер, чесъна и джинджифила и гответе в продължение на 3-4 минути, докато лукът омекне. Добавете кардамона, куркумата и канелата и гответе, като се разбърква, в продължение на 2-3 минути.

2 Добавете кокосовото мляко и лимоновата кора. Оставете да къкри леко, непокрито в продължение на 10 минути. Добавете зеленчуците и гответе, непокрито, докато зеленчуците леко омекнат.

3 Добавете кокосовата сметана и оставете да къкри още 5 минути. Сервирайте в голяма чиния, гарнирано с пресни листа кориандър.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта