Регистрация

Кладница с масло и соев сос

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
02 Nov
|
Видяна:
518
Оцени рецептата

Сготвена по този начин кладницата се получава наистина неустоима. Страхотно мезе за вино, идеалното безмесно основно, което носи питателността на мръвка. Вкъщи я обожаваме направена така. Отнема по-малко от 30 минути, а има изтънчен вкус с екзотични азиатски нотки.

 

Необходими продукти:

500 г прясна кладница

40 г масло

50 мл соев сос

връзка пресен копър

4-6 скилидки чесън

щипка лют пипер по желание

бяло сусамено семе

 

Начин на приготвяне:

Измийте гъбите хубаво под течаща вода. Не посягайте към ножа, ами с ръце хващайте всяка кладница и разкъсвайте на 2-3 парчета от капачето към ствола - тя си има влакна, по които се накъсва на парчета лесно, бързо и в правилни форми - затова не се реже.

Сгорещете тиган с незалепващо покритие хубаво на умерен огън. Изсипете гъбите вътре и пуснете 10 г от маслото. Гответе и бъркайте. След няколко минути гъбите ще пуснат вода. Гответе още 3-4 минути като размесвате периодично. Извадете гъбите от тигана с решетъчна лъжица. Отделилата се вода изхвърлете от тигана и върнете на огъня.

Сложете останалите 30 г от маслото в тигана, намалете огъня на слаб към умерен и с преса за чесън вкарайте чесъна в ястието. След 20-30 секунди пържене на чесъна върнете гъбите в тигана и овкусете с лют пипер по желание. Поръсете бял сусам, наситнени листа копър, разбъркайте и веднага прехвърлете в плато или индивидуални порции.

Хапвайте докато гъбите са топли.

 

 





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта