Кладница с масло и соев сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Сготвена по този начин кладницата се получава наистина неустоима. Страхотно мезе за вино, идеалното безмесно основно, което носи питателността на мръвка. Вкъщи я обожаваме направена така. Отнема по-малко от 30 минути, а има изтънчен вкус с екзотични азиатски нотки.
Необходими продукти:
500 г прясна кладница
40 г масло
50 мл соев сос
връзка пресен копър
4-6 скилидки чесън
щипка лют пипер по желание
бяло сусамено семе
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите хубаво под течаща вода. Не посягайте към ножа, ами с ръце хващайте всяка кладница и разкъсвайте на 2-3 парчета от капачето към ствола - тя си има влакна, по които се накъсва на парчета лесно, бързо и в правилни форми - затова не се реже.
Сгорещете тиган с незалепващо покритие хубаво на умерен огън. Изсипете гъбите вътре и пуснете 10 г от маслото. Гответе и бъркайте. След няколко минути гъбите ще пуснат вода. Гответе още 3-4 минути като размесвате периодично. Извадете гъбите от тигана с решетъчна лъжица. Отделилата се вода изхвърлете от тигана и върнете на огъня.
Сложете останалите 30 г от маслото в тигана, намалете огъня на слаб към умерен и с преса за чесън вкарайте чесъна в ястието. След 20-30 секунди пържене на чесъна върнете гъбите в тигана и овкусете с лют пипер по желание. Поръсете бял сусам, наситнени листа копър, разбъркайте и веднага прехвърлете в плато или индивидуални порции.
Хапвайте докато гъбите са топли.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ