Кесадили с печено пиле, пресни картофи и печен чесън
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 пилешки гърди без кожа и кости
Зехтин
Сол и прясно смлян черен пипер
8 малки пресни картофа, разполовени
12 брашнени тортили
1 ч настъргано сирене
1 ч настърган чедър
1 глава печен чесън
2 ч.л. фино нарязана прясна мащерка
Сол и прясно смлян черен пипер
Загрейте грила. Намажете пилешкото със зехтин и подправете със сол и черен пипер на вкус. Печете в продължение на 5 минути от всяка страна или докато месото е готово, свалете от скарата и оставете настрана. Намажете картофите със зехтин и подправете със сол и черен пипер на вкус. Изпечете на скарата с нарязаната страна надолу до златисто кафяво, обърнете и продължете печенето, докато се сготвят. Сложете 8 тортили върху плоска повърхност. Разпределете двата вида сирене между тортилите. Нарежете пилешкото по диагонал на филийки с дебелина 0,5 см. Срежете всеки картоф още наполовина. Разделете пилето, картофите, чесъна и мащерката сред 8-те тортили. Сложете тортилите една върху друга, така че да се получат общо 4. Покрийте с останалите 4 тортили. Намажете със зехтин и подправете със сол и черен пипер на вкус. Изпечете с намазаната страна надолу до златисто кафяво. Внимателно обърнете и изпечете и от другата страна до златисто и докато сиренето се разтопи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ