Зеленчукова тортия
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. масло
3/4 ч нарязана зелена чушка
3/4 ч нарязана червена чушка
1/2 ч нарязан лук
1/2 ч пикантен сос
450 г замразени броколи
8 (20 см) брашнени тортили
450 г консерва пържен боб
226 г (2 ч) настъргано сирене Монтерей Джак
226 г (2 ч) настърган чедър
Нарязани на колелца зелена и червена чушка
Маслини без костилка
Сметана
Изпържете тортилите в 4 с.л. сгорещено олио на средна температура за 5 до 10 секунди от всяка страна, докато леко покафенеят и отцедете върху хартиени кърпи.
Загрейте фурната до 190°С. Сгорещете маслото в среден тиган на средно висока температура. Добавете нарязаните зелени и червени чушки и лук, гответе и разбърквайте, докато омекнат. Отцедете. Прибавете 1/2 чаша пикантен сос.
Сварете броколите според указанията на опаковката. Отцедете и нарежете на едри парчета, ако е необходимо. Сложете две тортили една до друга в голяма и плитка тава за печене. Намажете всяка с около 1/4 от сместа с чушките. Покрийте с други тортили. Разделете зеленчуци равномерно между тортилите; поръсете с 1 чаша сирене Монтерей Джак. Намажете двете питки с останалия пържен боб и отгоре с останалата смес с чушки, покрийте с останалите тортили. Поръсете с 1 чаена чаша сирене чедър. Печете на 190°С за 10 до 15 минути или докато сиренето се разтопи. Поднесете с резените червена и зелена чушка, маслини, пикантен сос и сметана. Нарежете като пица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ