Регистрация

Зеленчукова наденица

Автор:
яна маринова
|
Дата:
20 Mar
|
Видяна:
1054
Оцени рецептата

1 с.л. брашно

2 с.л. вода

1 ч.л. едро нарязан чесън

1 ч.л. корен кориандър (едро нарязан)

1 ч.л. цели зърна черен пипер

2 с.л. зехтин

60 г таро, обелено и едро нарязано

1 морков, едро нарязан

1/2 ч воден кестен, нарязан

60 г предварително накиснати китайски гъби, нарязани едро

1/2 ч соеви кълнове, нарязани едро

2 с.л. светъл соев сос

1 ч.л. захар

3 големи листа кори от тофу

олио за пържене

За украса:

Маруля

листа мента

 

Смесете брашното и водата, така че да се получи паста и оставете настрана. В хаванче, счукайте заедно чесъна, кориандъра и пипера на паста. Загрейте олиото и запържете за кратко пастата с чесън, след това добавете всички останали съставки, включително захарта, като се разбърква непрекъснато. Добавете пастата от брашно и вода и разбъркайте, за да се сгъсти. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Отцедете корите тофу и разстелете на работната повърхност. Сложете част от охладената плънка във всяка кора и навийте на наденичка. Поставете в уреда за варене на пара и задушете за 15 минути. Извадете и оставете да се охлади. Преди поднасяне, запържете до златисто кафяво, отцедете и нарежете на 6 мм кръгчета и сервирайте върху канапе от зелена салата и листа мента със сос от сливи.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта