Регистрация

Заек по мексикански

Автор:
Силвето
|
Дата:
21 Oct
|
Видяна:
1160
Оцени рецептата

2 заека (450 - 680 г всеки)

1/2 ч фъстъчено олио

2 малки чили чушлета

2 скилидки чесън, счукан

Брашно

2 с.л. масло

1 голям морков - ситно нарязан на кубчета

1/2 ч фино нарязан лук

3 с.л. фино нарязана зелена чушка

1 ч нарязани гъби

1 с.л. брашно

300 мл пилешки бульон

Сокът на 1 малък портокал

2 с.л. фино настъргана портокалова кора

2 с.л. фъстъчено масло

1/2 ч.л. кимион, семена

1 с.л. печени сусамови семена

3 цели зърна карамфил

щипка индийско орехче, смляно

Сол и черен пипер

1 с.л. нарязан магданоз

 

Отрежете бутчетата и нарежете гръбчетата на зайците на три части. Загрейте олиото и добавете лютите чушки. Запържете ги до кафяво, като ги натрошавате, за да извлечете соковете. Извадете чушките от съда. Втрийте парчетата заешко с чесън и оваляйте в брашно. Запържете месото до златисто кафяво от всички страни. Покрийте и задушете до омекване - около 1-1-1/2 часа. Отстранете излишната мазнина. За соса, разтопете маслото в голяма тенджера. Запържете моркова, лука, зелената чушка и гъбите. Когато зеленчуците омекнат, се добавя брашното. Постепенно се добавят пилешкият бульон и портокаловият сок. Гответе на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато се образуват мехурчета и сосът се сгъсти леко. Добавете портокаловата кора, фъстъченото масло, кимиона, сусама, карамфила, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус. Оставете да къкри за около 15 минути, като се разбърква от време на време. Сложете месото в чиния. Отстранете излишната мазнина от соса и изсипете върху парчетата месо. Гарнира се със ситно нарязан магданоз.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта