Регистрация

Задушен патладжан за вегани

Автор:
hodjeva
|
Дата:
11 Oct
|
Видяна:
1102
Оцени рецептата

8 ч вода

1 консерва (170 г) доматено пюре

1 с.л. чесън, счукан

1 голяма глава лук, нарязан

1 средно голям патладжан, небелен и нарязан на кубчета

1 пакет от 300 г замразена сарепска горчица, размразен

1 консерва от 425 г едър салатен боб, отцеден и изплакнат

1 консерва от 425 г папуда, отцедена и изплакната

1/2 ч хранителна мая

1/2 ч.л. сушени листа риган

3/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

2 домата, нарязани

 

Смесете водата, доматеното пюре и чесъна и в много голяма тенджера. Добавете лука, патладжана и сарепската горчица. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри, непокрито, докато патладжанът поомекне (около 15 минути). Смесете 2 чаши от бульона (от тенджерата), боба, хранителната мая и подправките в блендер. Разбийте до гладкост. Върнете в тенджерата и разбъркайте хубаво. Добавете папудата и доматите. Варете, непокрито, докато зърната се сгорещят и доматите омекнат.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта