Енчилада с пилешка кайма
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
12 царевични тортили
1 средно голяма глава лук, нарязан
1 скилидка чесън, счукан
225 г нетлъста пилешка кайма
1 консерва 450 г доматено пюре
1/4 ч консерва зелени люти чушки
1/2 ч.л. сол
2 1/2 ч пилешки бульон
2 ч сухо мляко
225 г настърган кашкавал
1 стрък пресен кориандър за украса
Загрейте фурната до 180 градуса.
Увийте тортилите плътно във фолио и се поставят в предварително загрята фурна за 15 минути, за да омекнат. През това време задушете лука и чесъна, покрити, на слаб огън, докато омекнат, като добавяте малко вода или бульон, ако е необходимо, за да не изгарят. Добавете пилето и гответе на умерен огън, като обирате пяната докато пилето се свари, около 5 минути. Добавете доматеното пюре, лютите чушки и солта и разбъркайте добре. Оставете на слаб огън за 10 минути. През това време смесете бульона и сухото мляко в тенджера и се разбъркват старателно. Бавно сгорещете, докато закъкри, като се разбърква често. Потопете всяка тортия в млечния сос. Разделете пилешката плънка, по 1/4 чаша от сместа в центъра на всяка тортия. Увийте около пълнежа и сложете със затворената страна надолу в стъклена тавичка, напръскана с готварски спрей. Изсипете млечния сос отгоре и се пече на 180 градуса в продължение на 20 минути. Извадете от фурната и поръсете сиренето равномерно отгоре. Върнете във фурната и печете още 5 мин. докато сиренето се разтопи. Поставете всяка енчилада в чиния и гарнирайте с пресен кориандър по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ