Елда по тибетски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч.л. зехтин
115 г елда
115 г лук, нарязан на кубчета
225 г гъби, нарязани
120 мл червено вино
120 мл зеленчуков бульон
115 г орехи
225 г спанак
1 ч.л. розмарин
1 ч.л. градински чай
Сол и пипер
Загрейте фурната до 190ºС. Сгорещете олиото в тиган и запържете леко елдата и в продължение на 2 - 3 минути. Добавете лука и гъбите и се готви за още няколко минути. Налейте виното и бульона и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 20 минути. Добавете още бульон, ако е необходимо. Смелете фино орехите. Измийте и задушете спанака без вода в продължение на 6 минути. Отстранете излишната течност и нарежете фино. Когато елдата се свари, свалете съда от котлона и оставете да се охлади леко. Добавете ядките и спанака. Добавете билките и разбъркайте добре. Подправете на вкус. Намаслете съд за печене на хляб и изсипете сместа. Печете за 50 - 60 минути, докато горната част е тъмно кафява и се усеща твърда на пипане. Оставете да престои 10 минути, след това обърнете в чиния. Сервира се със зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ