Регистрация

Гъби и тофу с вино

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
05 Nov
|
Видяна:
722
Оцени рецептата

1 с.л. шафраново олио

2 скилидки чесън, счукан

1 голяма глава лук, нарязан

680 г гъби, нарязани на филийки

1/2 зелена чушка, нарязана на кубчета

1/2 ч сухо бяло вино

1/4 ч тамаринд

1/2 ч.л. смлян джинджифил

2 ч.л. сусамово олио

1 1/2 с.л. царевично нишесте

2 питки тофу, настъргано

Натрошени бадеми

 

Сгорещете олио в тенджера. Когато се сгорещи, добавете чесъна и лука и запържете леко над умерено слаб огън, докато лукът е полупрозрачен. Добавете гъбите, чушката, виното, тамаринда, джинджифила и сусамовото масло. Разбъркайте хубаво. Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри, докато гъбите омекнат, но не прекалено. Разтворете царевичното нишесте в малко количество вода и се добавя в съда. Добавете тофуто, покрийте и оставете да къкри за още 2 минути. Сервирайте върху спагети и гарнирано с бадеми.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта