Регистрация

Гъбено-картофени кюфтенца

Автор:
lubo
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
835
Оцени рецептата

3 скилидки чесън, счукан

1/2 ч гъби; ситно нарязани

4 глави лук; тънко нарязан

1 с.л. рапично олио

1/2 ч кашу, сурово; безсолно

2 1/2 ч картофи; пюре

3/4 ч моркови, настъргани

2 ч.л. корен от джинджифил, пресен; настърган

сол и черен пипер на вкус

1/4 ч галета

1/2 ч сусам

 

Сотирайте чесъна, гъбите и лука в маслото, докато зеленчуците поомекнат, около 5 минути. Междувременно, сложете кашуто в блендер или кухненски робот и разбийте на едри трохи. Прехвърлете сместа с гъби и кашу в голяма купа и добавете картофите, морковите, джинджифила, солта и черния пипер. Добавете галетата и разбъркайте хубаво. Сместа трябва да бъде мека и влажна. В тавичка или на работна повърхност, направете 8 - 10 „легла“ от сусамови семена за овалване на кюфтенцата. С помощта на лъжица, вземете от зеленчуковата смес и оформете 8 - 10 кюфтенца, сложете ги върху сусамените легла. Обърнете, така че да се покрият от двете страни щедро. Внимателно се прехвърлят в добре намазана с масло скара или грил и се пекат за 3-4 минути от всяка страна, до умерено зачервяване.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта