Регистрация

Верде Азор

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
21 Apr
|
Видяна:
651
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

1 ч бял ориз

1/4 ч лук, нарязан

2 люти чушки, печени, обелени, без семената и нарязани

6 стръка зелен лук, нарязан на филийки

1 скилидка чесън, счукан

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. кимион

1 3/4 ч зеленчуков бульон

1/3 ч кориандър, нарязан едро

 

Загрейте фурната до 190ºС. Загрейте зехтина в тиган на средно висока температура. Добавете ориза и гответе, като се разбърква, в продължение на 2 минути или докато оризът стане непрозрачен. Добавете лука и запържете за около 1 минута. Добавете зеления лук, чесъна, солта и кимиона; гответе, като се разбърква в продължение на 20 секунди. Покрийте и оставете да заври на силен огън. Намалете огъня и оставете да къкри, покрито, в продължение на 15 минути или докато оризът почти готов. Свалете от огъня и прехвърлете в намаслена йенска тенджера. Пече се около 15 минути или докато оризът омекне. Украсете с нарязан кориандър и сервирайте.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта