Вегетарианско тофу
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
6 сушени черни китайски гъби
1 пакет тофу, нарязано на кубчета
8 ч вода
1 с.л. консервирани зеленчуци, изплакнати
5 с.л. студена вода
2 с.л. зеленчуков бульон
4 ч.л. чили олио
1 с.л. бобен сос
1 1/2 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. соев сос
1/2 ч.л. сусамово олио
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. смлян бял пипер
2 с.л. олио
1/4 ч фино нарязан зелен лук
1 1/2 ч счукан чесън
2 ч.л. фино настърган джинджифил
3/4 ч пресен или замразен грах, размразен
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
Покрийте гъбите с гореща вода и се оставя да престои 1 час. Отцедете и махнете стъблата. Изплакнете добре гъбите и ги отцедете. Нарежете на малки кубчета. Заделете. Сложете тофуто в голям гевгир. Сложете 8 ч вода да заври. Изсипва се в метална купа, малко по-голяма от гевгира. Поставете гевгира внимателно във водата. Оставете да престои 30 минути. Отцедете тофуто. Смесете гъбите и консервираните зеленчуци в средно голяма купа. Смесете 5 супени лъжици вода и следващите 8 съставки в малка купа. Загрейте олиото в горещ тиган или уок на силен огън. Добавете лука, чесъна и джинджифила и запържете 1 минута. Добавете сместа с гъби и се разбърква за 1 минута. Разбъркайте сместа с бульона. Добавете го в тигана, заедно с граха и запържете, докато сосът заври, около 1 минута. Добавете тофуто и разбъркайте леко да се покрие със сос. Гответе около 2-3 мин. Поръсете с пипера и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ