Регистрация

Вегетариански пълнени чушки

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
14 Apr
|
Видяна:
672
Оцени рецептата

450 г червен боб

1 ч кафяв ориз

6 зелени чушки

3 с.л. зехтин

4 скилидки чесън, счукан

1 глава лук, нарязан на кубчета

2 стръка целина, ситно нарязана на кубчета

2 моркова, нарязани на кубчета

2 домата - белени, без семената

1/2 ч.л. сушен босилек

1/4 ч.л. едросмлян червен пипер

1/2 ч.л. сушен риган

 

Сложете 2 1/2 чаши подсолена вода да заври, добавете 1 чаена чаша ориз, покрийте и оставете да къкри за 45 минути (или докато цялата течност се абсорбира). Сложете две супени лъжици зехтин в тиган и добавете нарязания ситно чесън. Задушете в продължение на 3 минути, като се разбърква, така че чесънът да не изгори. Добавете лука, целината и морковите и запържете леко в продължение на още 5-7 минути. Свалете от огъня и добавете ориза. Добавете подправките (всички сушени подправки, плюс сол и черен пипер) и разбъркайте добре. Смесете с боба и две супени лъжици от запазената течност. Почистете семената на чушките. Сложете чушките изправени в намазана с 1 с.л. зехтин плитка тавичка. Напълнете ги с бобената смес. Изсипете овкусените домати, нарязани на кубчета върху всяка чушка и покрийте всяка с по супена лъжица от заделената течност.  Покрийте тавата и се пече на 180С във фурната за 35-45 минути или докато чушките омекнат.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта