Регистрация

Вегетариански бургери в питка

Автор:
светли
|
Дата:
09 Mar
|
Видяна:
1037
Оцени рецептата

3 ч вода

2/3 ч перлен ечемик

2/3 ч кафява леща

2/3 ч дългозърнест ориз

1/4 ч зехтин

2 ч моркови, настъргани

1 ч лук, нарязан

1 ч целина, нарязана

1/4 ч слънчогледови семки, белени

1 с.л. чесън, счукан

1 с.л. нарязан пресен босилек или

1 ч.л. сушен босилек, натрошен

2 ч.л. мащерка, прясна, нарязана или

1/2 ч.л. сушена мащерка, натрошена

2 ч.л. риган, пресен, нарязан или

1/2 ч.л. сушен риган, натрошен

14 питки

4 разбити яйца

7 с.л. брашно

Растително масло

Листа маруля

Нарязани домати на филийки

 

Сложете 3 ч вода в тенджера и оставете да заври. Добавете ечемика, лещата и ориза. Намалете огъня до слаб. Покрийте и гответе, докато омекнат, около 40 минути. Прехвърлете в купа. Отцедете и охладете. Сгорещете зехтина в голям тиган на умерено-силен огън. Добавете морковите, лука, целината, слънчогледовите семки и чесъна и задушете, докато зеленчуците омекнат, около 12 минути. Добавете ги при зърнените и охладете. Смесете с босилека, мащерката и ригана. Поръсете със сол и пипер. Загрейте фурната до 150С. Отрежете горния край на питките, така че да се образуват джобове. Увийте във фолио на сложете във фурната да се загреят. Добавете разбитите яйца и брашнената в смес при зърнените. Оформете по 1/2 ч от сместа на кюфтенца. Сгорещете малко олио в тиган на средно висока температура. Добавете кюфтенцата на партиди и запържете до златисто кафяво от двете страни, за около 5 минути. Пъхнете по 1 кюфтенце във всяка питка. Покрийте с маруля и домати и поднесете.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта