Вегетариански бургери в питка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч вода
2/3 ч перлен ечемик
2/3 ч кафява леща
2/3 ч дългозърнест ориз
1/4 ч зехтин
2 ч моркови, настъргани
1 ч лук, нарязан
1 ч целина, нарязана
1/4 ч слънчогледови семки, белени
1 с.л. чесън, счукан
1 с.л. нарязан пресен босилек или
1 ч.л. сушен босилек, натрошен
2 ч.л. мащерка, прясна, нарязана или
1/2 ч.л. сушена мащерка, натрошена
2 ч.л. риган, пресен, нарязан или
1/2 ч.л. сушен риган, натрошен
14 питки
4 разбити яйца
7 с.л. брашно
Растително масло
Листа маруля
Нарязани домати на филийки
Сложете 3 ч вода в тенджера и оставете да заври. Добавете ечемика, лещата и ориза. Намалете огъня до слаб. Покрийте и гответе, докато омекнат, около 40 минути. Прехвърлете в купа. Отцедете и охладете. Сгорещете зехтина в голям тиган на умерено-силен огън. Добавете морковите, лука, целината, слънчогледовите семки и чесъна и задушете, докато зеленчуците омекнат, около 12 минути. Добавете ги при зърнените и охладете. Смесете с босилека, мащерката и ригана. Поръсете със сол и пипер. Загрейте фурната до 150С. Отрежете горния край на питките, така че да се образуват джобове. Увийте във фолио на сложете във фурната да се загреят. Добавете разбитите яйца и брашнената в смес при зърнените. Оформете по 1/2 ч от сместа на кюфтенца. Сгорещете малко олио в тиган на средно висока температура. Добавете кюфтенцата на партиди и запържете до златисто кафяво от двете страни, за около 5 минути. Пъхнете по 1 кюфтенце във всяка питка. Покрийте с маруля и домати и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ