Бъркани яйца с чушки и сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
3 яйца
2 с.л. олио
1 голяма червена сладка чушка
1 голяма зелена сладка чушка
100 г бяло сирене
чубрица и сладък червен пипер
1 люта чушка или лют червен пипер
Начин на приготвяне:
Ако харесвате леко рохки жълтъци, разделете в две отделни купички жълтъците и белтъците на яйцата. Чушките нарежете на сравнително малки парченца, а лютото чушле наситнете. В тиган сгорещете олиото и запържете на умерен огън чушките за 3-4 минути. Добавете лютото чушле. Натрошете отгоре сиренето. Когато се добави преди яйцата, се размива, но придобива приятен запържен сиренен вкус. Бъркайте и гответе минута. След това залейте с белтъците, добавете чубрица или сминдух и червен пипер и бъркайте докато белтъците се сготвят добре. След това спрете огъня и добавете жълтъците. Бъркайте и гответе до желаната готовност. Опитайте на соленост и подправки и, ако ви хареса, можете да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ