Регистрация

Буритос с пилешко

Автор:
Жана
|
Дата:
18 May
|
Видяна:
643
Оцени рецептата

1/2 бутилка сос за барбекю

2 половини обезкостени и без кожата пилешки гърди

8 брашнени тортили - домашно приготвени или готови

1 ч сирене – настъргано

За соса:

2 ч царевица

1/8 червена сладка чушка, наситнена

1/8 зелена сладка чушка, наситнена

1/8 люто чушле - или повече, наситнено

1/8 глава лук - настърган

Кориандър – наситнен

олио

винен оцет

сол и черен пипер

гуакамоле по избор, за сервиране

 

Нарежете пилешкото на ивици. Мариновайте в соса за барбекю за най-малко 2 часа. Изпечете на котлона в оребрен тиган или на скара и заделете. Охладете и натрошете или нарежете на тънки парчета, след това се поставя в загрята фурна, за да се запази топло.

На царевичния сос: Комбинирайте царевицата, чушките, лука, кориандъра и лютото чушле. Смесете с олио и оцет, сол и черен пипер на вкус.

Сложете сиренето, пилешкото, царевичния сос и гуакамолето в центъра на всяка тортия и навийте на руло.





Виж още от категория "Мексиканско"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта