Регистрация

Бургери от леща и орехи

Автор:
петя добрева
|
Дата:
21 Oct
|
Видяна:
722
Оцени рецептата

3/4 ч леща

1 1/2 ч вода

2 ч.л. ябълков оцет

1 с.л. масло

1 ч лук, наситнен

2 скилидки чесън, счукан

10 големи гъби, наситнени

1/2 ч орехи, нарязани фино

1 малък стрък целина, фино нарязан

1 ч.л. сол

Прясно смлян черен пипер

1/2 ч.л. семена синап

1 с.л. сухо шери

1/2 ч пшеничен зародиш

 

Сложете лещата и водата в тенджера и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, частично покрито, за 30 минути или докато лещата е мека и течността я няма. Сложете в голяма купа. Добавете оцета и намачкайте на каша. Запържете останалите съставки, с изключение на пшеничния зародиш на средно-слаб огън за 10 - 15 минути или докато омекнат. Добавете ги при лещата и разбъркайте добре. Добавете пшеничния зародиш и се разбърква отново. Охладете в продължение на 1 час.

За бургерите: 1. Оформете кюфтенца от охладената смес.

2. Изпържете бургерите в масло до кафяво или изпечете на грил за около 8 минути от всяка страна.

3. Сервирайте или като кюфтенца, или като бургери в пълнозърнеста питка.





Виж още от категория "Вегетариански"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта