Бобен буритос със салца Мексикана
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
10 брашнени тортили
2 1/2 ч шарен боб, измит и отцеден
6 ч вода
2 средно големи глави лук, нарязан на кубчета
Щипка сол (по желание)
Салца Мексикана:
1 1/2 средно големи зрели домата; нарязани на кубчета
1/4 ч чушки халапеньо, нарязани на кубчета
1/2 средно голяма глава лук, нарязан
1 с.л. нарязан пресен кориандър
1 стрък зелен лук, нарязан
В голям съд, смесете боба, водата, лука и солта и оставете да заври. Намалете огъня, покрийте, и оставете да къкри, като добавите още вода, ако е необходимо, докато бобът омекне много добре (около 3 часа). Смесете съставките за салцата в малка купа. Заделете. Отцедете и намачкайте на каша боба с домакинска преса за картофи или с електрически миксер.
Загрейте фурната до 180 градуса.
Увийте тортилите във фолио и сгорещете във фурната в продължение на 8 до 10 минути. Изсипете част от сместа с боб върху всяка тортия и покрийте със зелен лук и салца; навийте на руло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ