Аспержи и гъби със сос от черен боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г аспержи, нарязани диагонално на парчета от по 5 см
115 г кафяви печурки
2 скилидки чесън
1 с.л. ферментирал черен боб
1 1/2 с.л. оризов оцет
1 с.л. соев сос
1 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. кафява захар
1 с.л. саке
Бланширайте аспержите в продължение на 5 минути в кипяща вода. Отцедете и оставете настрана. Измийте и нарежете гъбите на филийки. Заделете. Счукайте чесъна. Изплакнете хубаво черния боб. Смесете чесъна и боба. Заделете. Смесете оцета, ориза, соевия сос, нишестето, захарта и сакето. Заделете. Напълнете чаша с вода и я сложете в близост до печката. Загрейте тиган на силен огън. Когато се сгорещи, добавете чесновата смес. Разбърква се и се запържва за една минута, като се добавя вода, когато сместа започне да залепва. Добавете аспержите и се разбърква и запържва за 10 минути, отново се добавя вода, само колкото е необходимо. Добавете гъбите и се разбърква и запържва за 2-5 минути. Добавете сместа с оцет и се разбърква, докато се покрият равномерно и сосът се сгъсти. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ