Яйчница с патладжани
Патладжанена мусака без месо.
Необходими продукти:
- 3-4 патладжана
- 4-5 яйца
- 3 домата
- 4 с.л. растителна мазнина
- сол и черен пипер
- 1 с.л. сладък червен пипер
- 6 с.л. брашно
- 1 кофичка кисело мляко
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните нарежете на кръгчета по ширина. Осолете, оставете настрана за 10 минути, след това измийте и подсушете. Оваляйте в 4 с.л. от брашното и запържете в сгорещената мазнина.
2. Готовите патладжани редете на дъното на тавичка. Овкусете със сол и пипер. Отгоре нарежете обелените и нарязани на шайби домати.
3. Разбийте в купа яйцата. Добавете червения пипер, сол и пипер на вкус и брашното. Изсипете и киселото мляко и разбъркайте докато стане гладка смес. Залейте с нея зеленчуците.
4. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ