Печени патладжани с копър и сметана
Салата от патладжани със сметанов дресинг.
Необходими продукти:
- 4 патладжана (не много големи)
- 150 г орехи
- връзка копър
- 1 малка купичка заквасена сметана (125 мл)
- 4 скилидки чесън
- сол на вкус
- олио
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните нарежете на парчета с дебелина около 1,5 см по дължина. Посолете и оставете настрани за 15 минути да си пуснат горчивината. След това измийте под течаща вода и подсушете с хавлиена кърпа или домакинска хартия.
2. Сгорещете плоча, грил или грил тиган, намазнете патладжаните и ги изпечете двустранно. След като свършите с тях, хвърлете на плочата и натрошените орехи да се запекат.
3. Готовите патладжани нарежете на едри хапки и изсипете в купа заедно с орехите. Оставете да се охладят.
4. Наситнете копъра, намачкайте или пресирайте чесъна и ги смесете със сметаната. Посолете и разбъркайте хубаво.
5. Залейте патладжаните и орехите със соса и разбъркайте. Дръжте в хладилник до момента на сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ