Юфка със сирене на фурна
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 13056
Печена юфка за закуска с млечна заливка, яйца и сирене.
Необходими продукти:
- 100 г юфка
- 30 г масло
- 2 яйца
- 300 – 400 мл прясно мляко
- 3-4 с.л. захар (или на вкус)
- 50 г сирене
- Щипка сол
Начин на приготвяне:
Докато фурната загрява на 220 градуса слагаме маслото в тавичката, в която ще печем юфката и го оставяме да се разтопи. Когато се разтопи, смесваме с юфката и я оставяме във фурната. През това време разбиваме яйцата със захарта, солта и млякото. Добавяме сиренето и разбъркваме хубаво. Поливаме с тази смес юфката във фурната, намаляваме температурата на 200 градуса и печем до готовност – около 20-30 мин.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ