Регистрация

Млечна баница с юфка и кокос



Млечна баница с юфка и кокос
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2822

Юфка с мляко, яйца, ядки и кокосови стърготини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 29.06.2017

Бабината рецепта за любимата детска следобедна закуска - юфка на фурна, може да бъде разнообразена с няколко модерни допълнения, които не затрудняват приготвянето, но облагородяват вкуса и превръщат десерта в подходящ сладкиш и за важни гости. Това не пречи да си го сготвите за семейството, което да похапне апетитните кори, запечени в карамелен сос с яйца и мляко.

Първо се карамелизира захар, а когато потъмнее, се залива с мляко и кокосово мляко. Ако не искате да използвате веганската напитка, можете да сложите само краве мляко - пак ще стане. Получава се кафеникав карамелен сос, който ухае уникално добре. После към него се прибавят разбити яйца, канела, ванилия и орехи и с тази смес се залива натрошената в тава юфка. След това влиза за 40 минути във фурната, а след иваждане и охлаждане, можете да я поръсите с пудра захар. Сега е време да се съберете на трапезата.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта