Регистрация

Оризова юфка със свинско, чили и лайм

Оризова юфка със свинско, чили и лайм
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3763

Златисто пържено свинско със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г свинско филе (тънко нарязано)
  • 400 г прясна оризова юфка, или плоски оризови спагети
  • 2 скилидки чесън, нарязани
  • 3 зелени чили чушки, нарязани и без семките
  • сока от 1 лайм
  • настърганата кора на 1 лайм
  • 2 бр бок чой, без корена и нарязани на ленти (вид китайско зеле, което се продава и в България)
  • шепа кълнове боб
  • ситно нарязан лук скалион
  • сусамово олио
  • соев сос
  • мирин
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Сложете резените свинско в голяма купа. Сипете 1 част сусамово олио и 2 части соев сос, докато свинското се покрие до средата. Добавете чесъна, малко мирин, сока от лайм и настърганата кора от лайм. Разбъркайте всичко много добре, покрийте с капак и сложете в хладилника за няколко часа.

2. Добавете малко сусамово олио в горещ тиган уок. С помощта на щипки, сложете свинското в тигана, така че да не изсипете цялата марината на този етап (защото така свинското ще се свари, вместо да се изпъжи). Добавете чилито и изпържете свинското на силна температура, докато покафенее.

3. Добавете останалата марината, но не препълвайте тигана. Когато свинското е вече кафяво, добавете пак чой и кълновете боб. Разбърквайте на висока температура, докато пак чой се спаружи,а маринатата се изпари.

4. Добавете оризовата юфка и разбърквайте добре на силна температура. Овкусете със соев сос, сол и пипер на вкус. Бъдете щедри със черния пипер – той съчетава всички останали съставки в ястието. Завършее с лук скалион, разбъркайте и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта