Пиле по тайландски с юфка
Пържено пиле върху канапе от зеленчуци и юфка.
Необходими продукти:
- 1 пакет юфка с яйце
- ½ глава жълт лук
- 250 грама пилешки бутчета
- 1 жълта, червена и оранжева чушка камба
- 1 авокадо
- ½ голяма краставица
- 2 кубчета бульон
- фъстъчен сос
- сусамов масло или зехтин от сушени домати
- зехтин
- вода
- босилек
Начин на приготвяне:
1. В тенджера с малко зехтин запържете лука до полупрозрачност. Добавете пилешките бутчета и запържете на висока температура до покафеняване, като обръщате постоянно.
2. Добавете купчета бульон и вода колкото да покрие пилето. Гответе на слаб огън за около 30-40 минути, докато пилето омекне.
3. През това време сварете юфката според инструкциите от опаковката. Оставете ги да изстинат.
4. Нарежете чушките, авокадото и краставицата на тънки ленти по дължина и ги подредете в чиния. Изсипете юфката на малки купчинки и ги поръсете със сусамово масло или зехтин от сушени домати.
5. Когато пилето е готово го нарежете на тънки ивици и поставете върху зеленчуците. Овкусете с фъстъчения сос и босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ