Шотландски сладък хляб с бадеми
Маслен хляб с ядки и цитрусови кори.
Необходими продукти:
- 250 г неосолено масло
- 60 г ситна захар или много фина захар
- 60 г пудра захар
- 120 г брашно
- 60 г филиран бадем
- 60 г цитрусова кора
Начин на приготвяне:
1. Разбийте на крем маслото и захарта, прибавете брашното и разбъркайте много добре.
2. Прибавете бадемите (заделете малко за украса) и сложете тестото в 1 голяма или 2 малки кръгли тавички, леко намаслени предварително.
3. Притиснете останалите бадеми и цитрусовата кора по краищата на хляба.
4. Маркирайте резени с ножа и набодете леко цялата повърхност с вилица.
5. Печете на 150°С 60 мин. или до златисто-кафяво.
6. Поръсете с много фина захар и нарежете на парчета докато е още топъл.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ