Шотландски палачинки с канела
Порести палачинки с бакпулвер.
Необходими продукти:
- 120 г брашно
- 2 супени лъжици пудра захар
- 1 1/4 чаена лъжичка бакпулвер
- щипка сол
- добро количество канела
- 2 жълтъка
- 3 белтъка
- 45 г разтопено масло със стайна температура, и още за пърженето
- 250 мл мляко
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте брашното, 1 супена лъжица захар, бакпулвер, сол и канела. В отделна купа разбийте жълтъците, разтопеното масло и млякото. Изсипете яйчната смес при брашното и бъркайте докато се смесят.
2. Разбийте белтъците докато станат на пяна. Добавете другата лъжица захар и разбивайте докато станат на сняг. Внимателно добавете белтъците към палачинковата смес.
3. Загрейте тиган на среден огън. Сложете парче масло и когато се разтопи, сложете около 2 супени лъжици от течността. Когато краищата на палачинката изсъхнат и на повърхността се появят мехурчета, обърнете и приготвяйте докато станат златисти. Продължете така докато не ви свърши сместа, ако трябва слагайте още масло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ