Шоколадово-черешови браунис
Черен и млечен шоколад обгръщат сочни череши.
Необходими продукти:
- 3 бр шоколад по 200 г (най-добре е 2 бр черен шоколад и 1 млечен)
- 75 г разтопено неподсолено масло, плюс още за намазняване
- половин чаша пудра захар
- 2 яйца
- щипка сол
- половин чаша обикновено брашно
- 400 г пресни череши
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180 градуса и намазнете квадратна тава за кейк или индивидуални формички за мъфини.
2. Разтопете шоколадовите блокчета на водна баня и оставете маслото да се разтопи в топлия шоколад.
3. Измийте черешите, почистете ги и махнете костилките.
4. В купа, смесете разтопения шоколад и маслото със захарта, щипка сол и яйцата. Добавете брашното и накрая черешите.
5. Изсипете сместа за браунитата в намазнената тава (формички) и печете за 25-30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ