Брауни с плънка от карамел и шоколад
Шоколадови барчета с карамелен сос и орехи.
Необходими продукти:
- 100 г масло
- 1 ч.ч. наситнени орехови ядки
- 1 ч.ч. брашно за бисквити (или смес от: 3/4 ч.ч. бяло брашно + 1/4 ч.ч. царевично брашно + 4 с.л. кафява захар + 2 с.л. какао на прах + 2/3 ч.л. бакпулвер)
- 250 мл мляко
- 100 г бонбони карамел
- 100 г шоколадов чипс, шоколадови капки или шоколадов ковертюр по желание
- 60 г пудра захар
- топинг карамел по желание
Начин на приготвяне:
1. Разтопете половината от маслото на водна баня.
2. Добавете към него бисквитеното брашно, орехите, останалото масло на стайна температуря и 125 мл (половината) от млякото. Разбъркайте хубаво като не позволявате да закипи. Свалете сместа от огъня.
3. Полученото тесто разделете на две топки. Едната разстелете по дъното на тава за печене.
4. Карамелените бонбони залейте с останалото мялко и оставете на водна баня докато се разтворят. Можете да им помогнете като периодично ги разбърквате.
5. Полученият карамел излейте върху първата кора в тавата, след това поръсете с шоколадови криспи по желание и отгоре захлупете с втората кора, разточена така, че да покрие плътно сладкиша.
6. Пробийте няколко дупки в нея и печете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 20-25 минути.
7. След изваждане от фурната изчакайте да се охлади, извадете от тавичката, нарежете на барчета и поръсете с пудра захар. Ако имате топинг карамел, можете да покапете отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ