Сладкиш с борови връхчета и боровинки
Кекс с мед, мляко и плодове.
Клафути с борови връхчета прави Ути Бъчваров като показва рецепта за сладкиш с български аромат, ухаещ на мед, боровинки и борови връхчета и радващ с нежна млечна текстура. Клафутито е френски сладкиш с мляко и плънка от плодове, пленяващ с уханията си. Днешният е по-различен и определено много вкусен.
За начало в тенджера се изсипва млякото и в него се добавят захарта и боровите връхчета. Оставя се лекинко да къкри, за да се напои с аромати, а след това се прецежда и се охлажда. А през това време в купа се разбиват яйцата с меда и брашното. После на тънка струйка се вкарва прецеденото ароматно сладко мляко и тестото е готово - доста течно... но така трябва да бъде.
В щедро намазнена тава се изсипва сместа и след това в нея се поръсват боровинките. Разбира се, можете да използвате всякакви други плодове по желание. Оригиналната рецепта за клафути е с череши. Всичко е въпрос на сезон и наличност. Десертът се пече, става пухкав и сочен, но за съжаление след изваждане от фурната леко сляга. Ако това ви притеснява, поднесете го накапан с още мед или в компанията на топка сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ