Шоколадов кейк с ягоди
Шоколадово брауни с плодове и фъстъчено масло.
Бон Апети
Излъчен на 27.04.2018
Съвършеният десерт - неустоим сладкиш, комбинирал в себе си много шоколад и масло, дъх на ванилия и кафе, свежи ягоди и фъстъчено масло - това готвят Лора и Стоян, за да накарат всеки гастроном да прекали с калориите, отдавайки се на божествена вкусова наслада. Няма как лигите да не потекат пред идеята за този сладкарски шедьовър, който представлява брауни с шоколад или шоколадов кекс с ягоди, кафе и фъстъчен масло.
Готвенето не е особено трудно и започва с разтапянето на водна баня на смесени масло и шоколадов кувертюр. Трябва да се бърка почти постоянно, за да стане равномерно. Следва в купа да се разбият яйцата със захар, щипка сол, ванилия, кафе и какао на прах. После в тази смес се налива разтопения маслен шоколад и се разбърква хубаво. На финала се поръсва брашното през цедка и се смесва с останалите съставки за тестото. А то се изсипва в намаслена тава и се заравнява.
Отгоре се разпределят кръгчета ягоди и фъстъчено масло. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути. А после се изисква още една идея време леко да се охлади и вече можете да го опитате. По желание можете да поръсите през цедка с пудра захар или какао на прах или да поднесете с топка сладолед.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ