Регистрация

Шоколадово брауни с масло

Шоколадово брауни с масло
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2925

Шоколадов кейк с маслена сърцевина, поднесен с топка сладолед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 125 г брашно
  • 170 г масло
  • 170 г тъмен шоколад (начупен на парченца)
  • 300 г захар
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • 3 яйца
  • 1/2 ч.ч. натрошени ядки по желание

(спазвайте стриктно пропорциите, предупреждава автора на рецептата)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 160 градуса, намазнете дъното на тавичка за печене с размери 20х30 и върху намазнената част сложете хартия за печене. Така няма да залепне и загори.

2. Пресейте брашното, а шоколада с маслото разтопете на водна баня при непрестанно бъркане, за да се убедите, че не са останали бучки. Махнете от огъня.

3. Добавете захарта към шоколада и маслото и разбъркайте докато се разтвори. Сега идва тънка част - трябва да добавите яйцата в топлата консистенция, без да се сварят или пресекат. Правете го бавно и едно по едно. Накрая сипете и брашното, ваниловата есенция и ядките. Бъркайте постоянно. Субстанцията трябва да напомня на консистенцията на сметана.

4. Изсипете тестото в подготвената тава, заравнете го с шпатула отгоре и го сложете да се пече в предварително загрятата фурна за 30-35 мин. Проверете с клечка за зъби преди да извадите. Може да е изненадващо, но сърцевината трябва да е леко сурова - т.е. нормално е при теста да установите, че кората е суха и изпечена, а вътрешността оставя следи. Помнете, че този десерт е по-хубав по-малко изпечен.

5. Поднесете десерта гарниран с топка сладолед.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта