Фъч със захарен сироп и маслена глазура
Какаков сиропиран сладкиш с масло и кисело мляко.
Необходими продукти:
За тестото:
- 2 чаени чаши брашно
- 1 чаена чаша захар
- 4 с.л. натурално какао
- 1 кофичка кисело мляко
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- лимонов сок за туширане на содата
- ½ чаена чаша олио
- ванилия
За сиропа:
- 1 чаена чаша захар
- 1 и ½ чаени чаши вода
За глазурата:
- 1 чаена чаша захар
- 1 кафеена чаша прясно мляко
- ½ пакетче масло
- 5 супени лъжици натурално какао
Начин на приготвяне:
От избраените продукти за тестото правим хомогенна смес, която поставяме в намаслена тавичка и печем на 180 градуса, около 50 минути до получаването на кексов блат за нашия сладкиш.
След като е напълно изстинал, се залива с топъл захарен сироп, получен от кратко варене на водата със захарта. Оставяме сладкиша 15 минути да „почине“ и го намазваме обилно с глазурата, която сме направили чрез старателно объркване на съответните за нея продукти
Поставяме вече готовият фъч на студено поне за два три часа, след което режем на желани форми и сервираме.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ