Шоколадова панакота
Вкусно десертче с ванилов екстракт.
Необходими продукти:
- 2 чаши неподсладено бадемово мляко
- 1/2 ч. л. ванилов екстракт
- 4 с. л. агар-агар на прах (намира се в магазините за сладкарски продукти; можете да го замените с желатин)
- 1/4 чаша какао на прах
- 1/4 чаша кокосово масло
- 1/4 чаша сироп от агаве (идеалният заместител на захарта, наричан още медена вода; продава се в магазините за диетично, диабетично и здравословно хранене)
Начин на приготвяне:
1. Накиснете в тенджерка агар агар в бадемовото мляко за 5 минути, за да омекне.
2. В средно голяма купа смесете какаото, кокосовото масло и сиропа от агаве. Разбъркайте, за да се смесят добре.
3. Кипнете бадемовото мляко, намалете котлона и оставете да къкри на слаб огън за 8 минути.
4. Добавете шоколадовия микс към бадемовото мляко. Бъркайте в продължение на 30 секунди и свалете от котлона.
5. Разсипете в 4 огнеупорни купички.
6. Сложете в хладилника за поне 2 часа преди да сервирате.
7. За да извадите панакотата от купичките, отделете крема от страните с тънък нож и сложете купичките в топла вода за 30 секунди (водата трябва да достига до средата на купичките). След това сложете чинийката върху купичката с панакота и обърнете.
8. Украсете десерта с нарязани бадеми и кокос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ