Млечен пудинг с плодово пюре
Желирано мляко с плодово капаче.
Вкусен десерт без брашно се забърква в Sugar Crystal Kitchen, за да порадва сетивата с естетична визия, желирана текстура и разхлаждаща сладост. Става въпрос за кръстоска между желе, панакота и пудинг от мляко с праскови или друг плод по ваше желание. Защото сладкишът търпи голяма доза интерпретация както във вида мляко и плодовете, така и в подправките, които искате да добавите в него.
Спазвайки традиционната рецепта пакет желатин се разбърква с 2 с.л. студена вода и се оставя да набъбне. През това време се обелва и пюрира прасковата. Може да сложите и две. После пюрето се прецежда, за да е гладко. 3/4 от него се изсипват в касерола. Добавят се 2-3 с.л. вода и 2-3 с.л. захар и се кипва на слаб огън. Следва да се добави и 1/4 (на око) от набъбналия желатин и без да се кипва, да се разтвори. После получената смес се разпределя на дъното на малки метални или силиконови купички и се прибира в хладилник.
Преминаваме към направата на млечния разтвор. Заделеното плодово пюре се разбърква със 120 мл мляко и 50 г захар. Останалият желатин се разтапя в микровълнова до втечняване и съвсем закратко. Добавя се към млечната смес. Тук по желание можете да ароматизирате с ванилия, канела, кардамон, есенция ром, цитрус или друга сладкарска подправка по ваше желание. След това се налива в купичките върху плодовото желе и се прибира отново в хладлника. А щом се стегне, е готово за хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ