Регистрация

Шоколадов сладкиш с вино и круши



Шоколадов сладкиш с вино и круши
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 1544

Кекс, напоен с винен сос и поднесен с глазура от шоколад и поширани круши.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.02.2017

Првим винен сладкиш, който може да бъде поднесен като следобедно мезе към чаша червен бакхусов еликсир. Тестото замесваме с какао на прах, вино и домашно приготвена мътеница от мляко с лимонов сок. И докато кексът се пече, приготвяме вкусната му украса. Пошираме круши във вино със захар и малко индийско орехче. Отделно приготвяме и глазура от разтопен шоколад с олио. След изпичане на сладкиша и охлаждане, го сиропираме с част от виното от поширането на крушите, заливаме го с шоколадовия топинг и накрая редим отгоре пошираните круши, които можете да сервирате както цели, така и на парчета. Въпрос на вкус за декорация е. 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта