Шоколадов сладкиш с вино и круши
Кекс, напоен с винен сос и поднесен с глазура от шоколад и поширани круши.
Бон Апети
Излъчен на 10.02.2017
Првим винен сладкиш, който може да бъде поднесен като следобедно мезе към чаша червен бакхусов еликсир. Тестото замесваме с какао на прах, вино и домашно приготвена мътеница от мляко с лимонов сок. И докато кексът се пече, приготвяме вкусната му украса. Пошираме круши във вино със захар и малко индийско орехче. Отделно приготвяме и глазура от разтопен шоколад с олио. След изпичане на сладкиша и охлаждане, го сиропираме с част от виното от поширането на крушите, заливаме го с шоколадовия топинг и накрая редим отгоре пошираните круши, които можете да сервирате както цели, така и на парчета. Въпрос на вкус за декорация е.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ