Шоколадов крем със сметана и плодове
Ефирен крем с шоколад и сметана.
Новият кулинарен влог hapka реши да ни зарадва петъчно с една страхотна рецепта за бърз и лесен домашен шоколадов сладкиш с ефирна структура и уникален вкус, обединяващ в себе си любимия шоколад и радващата небцето сметана, която по желание можете да разбиете с щипка ванилова есенция, за да подсилите ароматността на десерта. Този сладкиш в чашка се приготвя с малко продукти и е без печене. Авторите изчисляват, че цената на една порция е около три лева, а от дадените продукти можете да направите шест индивидуални десерта.
Първо се разтапя шоколад с масло на водна баня докато се получи течна тъмна сладост. Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци в две отделни купи и се разбиват с по 100 г захар. Следва да обединим жълтъчната смес с разтопения шоколад, да размешаме хубаво, после да добавим белтъците и пак да смесим. Вече си личи страхотната текстура на десерта, който е практически готов. Разпределяме в 6 чаши (ако искате по-големи кремове - използвайте по-обемни купи). Отделно си разбиваме на сняг сладкарска сметана по желание с ванилия и декорираме с нея чашите. Можете да поръсите с какао на прах за украса и да добавите плодове и листенца прясна мента. Остава да приберете в хладилника, за да се стегне и после да сервирате тази вкусна наслада.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ