Шоколадов мус със сурови яйца
Десертен яйчен крем с шоколад и сметана.
Необходими продукти:
- 100 г тъмен шоколад
- 3 яйца
- 1-3 с.л. бейлис или друг ликьор
- 200-250 мл сладкарска сметана
- 100 г захар
- шоколадови капки за украса (ядки или друг вид декорация по избор)
Начин на приготвяне:
1. Шоколада натрошете на парчета и разтопете на водна баня или в микровълнова.
2. Яйцата разделете на белтъци и жълтъци. Разбийте жълтъците до леко побеляване, а белтъците на пяна.
3. Разтопения и охладен шоколад добавете към жълтъците. Налейте ликьора и разбъркайте.
4. Разбийте на пяна и сметаната със захарта.
5. В купата при жълтъците налейте половината от сметаната и целия белтъчен сняг. Разбъркайте внимателно с шпатула.
6. Получения крем разпределете в десертни чаши.
7. Гарнирайте с останалата сметана и шоколадова или друг тип украса по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ