Крем с шоколад, мляко и яйца
Щоколадов крем с бити белтъци.
Вкусен шоколадов крем с топинг от белтъци на сняг и украса от шарени пръчици прави влогърката Милена като се спира на една от любимите соцрецепти за бърз домашен млечен крем с шоколад. Ако искате да си направите целувки от белтъците не е задължително да ги добавяте като пласт в сладкиша. Можете просто да си ги заделите и да се насладите на шоколадовото кремче, което е същността на тази рецепта. Приготвя се бързо и лесно и изглежда доста ефектно.
Жълтъците на яйцата са отделят, а млякото се кипва в тенджерка. Към добре загрятото мляко се добавя един натрошен шоколад и се разбърква докато се разтопи. След това се разбиват жълтъците колкото да се втечнят и се вкарват в шоколадовата смес. Бърка се няколко минути, добавя се ванилия и се оставя кремът да се охлади.
През това време се разбиват белтъци на сняг. Към тях можете да добавите пудра захар и ванилия, за да имат малко по-десертен вкус. Търпят също и ядки, които да хрупкат - натрошени лешници, бадеми или орехи са идеален избор. Можете да използвате и пакетче крокант. Накрая се сглабя сладкиша, като охладеният крем се пресипва в десертни чаши, отгоре се слага от битите белтъци и върху тях се поръсва със сладкарска украса по избор. Готово - бързо и сладичко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ