Домашен млечен шоколад в чашки
Домашен течен шоколад без ядки.
Домашният течен шоколад от детството е сладък спомен, който ни връща към вкуса на безгрижните дни. Може да се направи толкова лесно и е толкова по-полезен от готовите си еквиваленти в магазина, че си заслужава да опитате. Особено ако го приготвяте за вечно търсещото сладкиши ваше мъниче, можете да заложите на био захар и качествени масло, какао на прах и ванилия. Така ще бъдете сигурни, че детето ви се наслаждава на един полезен десерт с мляко, рецептата за който ни показва кулинарната влогърка Диди.
Първо в купа смесваме сухите съставки - сухо мляко, какао на прах и ванилия. В касерола кипваме вода със захар и разтваряме в сместа бучка масло. После изсипваме мократа смес при сухите съставки и бръмваме с пасатора до хомогенизиране. Полученият крем се разлива по чаши и се прибира в хладилника, за да стегне. След това се превръща в шоколад, който можете да хапвате директно или да намажете върху филия.
А ако не готвите за деца - отпуснете се с импровизацийте. Можете да добавите есенция ром или друг любим ароматен алкохол, смлени на прах ядки, кокосови стърготини и дори щипка лют пипер или едра сол. Опитайте веднъж шоколада в чист вариант, а след това го доизкусурете по вкуса си.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ