Шведски канелени рулца
Представителни курабийки, с които ще посрещнете много гости.
Необходими продукти:
За тестото:
- 50 г мая
- 150 г масло
- 500 мл мляко
- 1 ч.л. сол
- 100 г захар
- 1 1/2 с.л. кардамон
- 1400 - 1500 г брашно
За пълнежа:
- 150 г масло (леко затоплено)
- 300/400 г захар
- 1 с.л. канела
За топинга:
- 1 яйце
- перлена захар
Начин на приготвяне:
1. Натрошете маята в купа. Разтопете маслото и добавете млякото. Затоплете леко и излейте сместа при маята. Накрая добавете останалите необходими продукти и омесете тестото. Оставете го да престои за 30 мин. и загрейте междувременно фурната на 225°C.
2. След като тестото втаса, го разточете на пласт с дебелина около 1 см. Намажете го с масло и поръсете с канела и захар. Навийте го на руло и с остър нож нарежете на филийки с еднаква дебелина. Сложете ги в постлана с хартия за печене тавичка. Оставете да престоят още 30 мин., покрити с кърпа.
3. След 30 мин. намажете с яйце и поръсете с перлена захар.
4. Печете 8 - 10 мин., не повече, за да не станат прекалено сухи.
5. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ